“Suntem ceea ce mancam”
Exista nenumarate tipuri de diete, regimuri,etc. In realitate un mod de alimentate sanatos ar trebui sa fie ceva obisnuit pentru noi, nu sa asteptam sa ne imbolnavim pentru a trece la o alimentative sanatoasa.
Ce este sanatos?
Fiecare individ are un anumit tip constitutional, un anumit tip de foc digestiv(mediu, puternic, slab sau neregulat), anumite trasaturi ereditare, un anumit mod de viata, asadar alimentatia trebuie adecvata in functie de multipli factori. In cazul in care apare si o afectiune, intervine necesitatea unei restrictii mai stricte a anumitor alimente.
Exista niste reguli minime de baza de care fiecare persoana ar trebui sa tina cont si anume:
– masa sa fie servita intr-o stare de calm,
– a se evita alimentele cu aditivi alimentari si indulcitori (se cunoaste efectul nociv al acestora),
– a se consuma alimente doar daca stomacul este gol (adica au fost digerate complet alimentele de la masa precedenta),
– a nu se combina alimente incompatibile la aceeasi masa (de ex. fructele sau dulciurile nu se combina cu alimentele gatite, – laptele nu este compatibil cu orice derivate din carne sau cu fructe, etc)
– sunt necesare cure periodice de detoxifiere a organismului, bazate pe sucuri naturale de fructe si legume, cereale integrale (grau, orez, hrisca, mei, orz, ovaz), cruditati, lichide in jur de 1,5 litri pe zi etc.
Toate acestea protejeaza de aparitia intoxicatiei organismului si ulterior previn aparitia multor boli.
Pe de alta parte, este foarte bine sa se urmeze o dieta in care sa predomine alimente nepreparate termic, asa numitele preparate „raw food”, dar cu alimente adaptate tipului constitutional (de ex. unei persoane slabute si cu pielea uscata nu i se recomanda salata verde si seminte uscate, ci o supa-crema uleioasa, consumata calduta).
Din punct de vedere al traditiei taoiste, se considera ca dieta trebuie sa echilibreze organismul uman si din punct de vedere al energiei yin si yang, unele boli grave cum ar fi cancerul sau diferite tumori fiind o expresie a excesului de energie yin, asadar in aceste situatii se recomanda o dieta preponderent yang, care include anumite alimente (cereale integrale, morcovi, telina, mere, gutui, seminte de susan si floarea soarelui etc)
Dr Vlad Iulia, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie si acupunctura, ofera consultatii de medicina naturista, apiterapie, fitoterapie, aromaterapie, ayurveda, dietoterapie, evaluare si tratament cu aparatul de biorezonanta pentru diverse afectiuni.
tel: +40 722 564 120
© 2019 by Medical-Resonance.com. All ❤ reserved!