MEDICAL RESONANCE

Fitoterapia este o metoda binecunoscuta , insa trebuie aplicata in mod adecvat pentrua avea eficienta.
Multe persoane spun ca au baut ceaiuri multe si nu le-a ajutat aproape deloc. De ce? Pentru ca o simpla infuzie are un efect foarte slab, doar taninurile sunt cele care se pot extrage eficient prin aceasta metoda, multe alte componente sunt distruse.

De aceea, in functie de principiile active necesare in tratarea unei boli este necesara prescrierea adecvata a preparatelor (sub forma de macerate la rece, tincturi , pulberea plantei ca atare, sau alte tipuri de preparare). Aceeasi planta preparata in moduri diferite poate avea efecte mult diferite, de asemenea asocierea anumitor plante poate avea alte efecte decat suma efectelor fiecarei plante in parte.

Atentie si la doza continuta in unele preparate care exista in prezent pe piata: daca este o doza prea mica, efectul se lasa asteptat; daca plantele folosite sunt incorect recoltate, uscate sau sunt vechi, nu mai au nici un efect. Asadar, nu va lasati pacaliti de conceptia unora care spun ca fitoterapia nu este eficienta!

Daca este aplicata corect si cu perseverenta, corelata cu o dieta adecvata si cu un mod de a gandi benefic, poate avea rezultate spectaculoase!