MEDICAL RESONANCE

Pentru toate problemele pe care le aveţi (hiperten­siu­ne, fragilitate capilară, stare de discon­fort, agitaţie, zgomot în urechi, epistaxis, ateroscle­ro­ză, trombocito­penie) este nece­sar un tratament pe durată de luni de zile, aso­ciat cu o dietă adecvată, nu doar câteva zile de crudităţi (aţi menţionat că v-aţi sim­ţit bine după 3 zile de consumare a sa­latei de sfeclă cu lămâie). Dieta trebuie adaptată toleranţei digestive a dvs., dar este necesar să conţină o cantitate mare de alimente crude, printre care efecte bune au legume cum sunt ceapa, usturoiul, prazul, sfecla, morcovii, pătrun­jelul, spa­na­cul, salata verde, dovleceii, varza; fructe cum ar fi merele, lămâile, por­tocalele, ci­re­şele, strugurii, cai­sele, coacă­zele, prunele, afinele, frăguţele, cătina, precum şi con­sumul de leuş­tean, pătrunjel. Hrişca este un ali­ment foarte util, fiind recomandat în boli cardiace şi fragilitate vasculară; se poate consuma înmuiată în apă pentru câteva ore sau fiartă timp de 10 minute, în diverse combinaţii cu le­gume sau fructe. Proteinele pot fi asi­gurate prin consumul de ciu­perci, po­len, fasole, linte, năut, mazăre, cerea­le integrale, semin­ţe de susan, alge marine. Evitaţi alimentele procesate din comerţ cu chimicale, mezelurile, carnea, zahărul alb, margarina, vegeta, sucurile din comerţ, grăsimile animale.
Sunt utile anumite plante me­dicinale, cum ar fi: saschiul, păducelul, vâscul, care curăţă vasele de sânge şi scad tensiunea arterială; păpădia, care scade colesterolul şi îmbunătăţeşte func­ţia ficatului şi vezicii biliare; petalele de trandafir, care reduc fragilitatea capilară şi îmbunătăţesc funcţia muşchiului cardiac; scorţişoara, care stimulează cir­cula­ţia sanguină; vale­riana, cu efect de scădere a ten­siunii şi de calmare, de reducere a simptomelor neu­rovegetative; splinuţa, care îmbunătăţeşte şi funcţia spli­nei, putând ajuta la regla­rea trombocitelor. Plan­tele pot fi folosite prin ameste­carea lor în părţi egale, mai puţin scorţişoara, care se adaugă în cantitate mai mică, un sfert faţă de celelalte, iar din amestec se pun 2 linguri de plante mărunţite la un litru de apă plată, rece, se lasă la răcoare 6-8 ore, apoi se strecoară şi se bea în cursul unei zile. Dacă urmaţi acest tratament este necesar să vă urmăriţi ten­siunea arterială, deoa­rece este posibil să fie necesar să reduceţi doza de medicamente.
Referitor la trombocitopenie, aceasta poate avea mai multe cauze, printre care disfuncţia splinei (care distruge prea multe trombocite), a măduvei spinării (caz în care este scăzută producerea de trombocite), dis­funcţii imunitare, infecţii, folosirea unor medica­mente etc. În cazul în care se poate stabili cauza aces­teia, se tratează în funcţie de situaţie. Pentru fragilita­tea vasculară există şi alte remedii astringente, care ar putea să o rezolve, dar acestea ar putea produce un spasm al vaselor, cu depuneri de plăci de aterom, aşa­dar ar face mai mult rău pe ansamblu, de aceea mai bine vă ajutaţi de remedii bogate în bioflavonoizi, cum sunt cătina, afinele, coacăzele, citricele. Vă doresc multă sănătate!